Sezonul 10 MasterChef România a ajuns la semifinale, iar cei patru concurenți rămași, Ariane Dărăban, Cosmina Boboc, Florentin Drăgoiu și Ștefan Măchiță, sunt la un pas de marea finală și de premiul în valoare de 75.000 de euro. După un sezon în care au demonstrat creativitate, tehnică și rezistență la presiune, semifinaliștii sunt invitați într-un decor simbolic, Opera Națională București, unde vor găti pentru Fantoma de la Operă.

În această seară, de la ora 20:30, concurenții vor descoperi culisele Operei într-un tur privat, înainte de a ajunge pe scenă, unde îi așteaptă un moment surpriză. Prima probă va consta în gătirea unui aperitiv elegant, rafinat, în care trebuie să integreze aroma trandafirului, simbolul primei probe. Cei patru semifinaliști vor trebui să ridice totul la nivelul locului și să se dea în spectacol în farfurie, cum le-a cerut Chef Florin Dumitrescu.

Gastronomia se ridică la rang de artă în această ediție a MasterChef România, care este disponibilă în avans pe VOYO. Miza este foarte mare, dar concurenții vor aștepta un adevărat spectacol în farfurie. Răspunsul la întrebarea cine va reuși să transforme presiunea scenei într-un moment de glorie culinară și să obțină biletul pentru marea finală vine în această seară, de la ora 20:30, într-un ultim act înainte de deznodământul sezonului.